Stressfri ferie – få fem råd

Juni måned har været en travl måned, i min kalender. Mange spændende projekter og arbejdsopgaver . Det har helt igennem været en god måned, som langt fra er slut. Jeg vil blot dele nogle rigtige gode råd, med dig, som jeg med  garanti ved, du kan bruge i din ferie.

 

Forleden dag havde jeg et kaffemøde, med stresscoach Tine Tangdal, i en anden forbindelse. Tine har skrevet bogen ”Tæm din stress”, der udkom sidste år. Nærværet og roen stråler ud af hende og jeg slappede virkelig af i Tines selskab. Vi fik ordnet en del på de par timer vi var sammen, uden stress og jag, men i et dynamisk flow.  Vi talte også om hvordan stress påvirker familier, der er på vej på ferie.

 

Her får du Tine´s fem ferie råd, der giver en stressfri ferie

 

Holder du ferie sammen med andre, så sørg for at afstemme forventningerne til ferien med dem.

Gør det helst inden ferien, ellers så start ferien med at tage en snak om, hvad I hver især forventer og ønsker. Så ved I bedre, hvad I går ind til og kan tage eventuelle skuffelser og uoverensstemmelser i opløbet, så de ikke får lov til at fylde og spolere ferien.

 

Beslut dig for, hvor meget (læs: lidt) du vil være tilgængelig på telefon og mails inden du starter ferien. Hold aftalen.

Skriv ned eller fortæl, dem du holder ferie med, hvad du har besluttet. Det gør det ofte lettere og mere forpligtende, at du kan holdes op på din beslutning.

 

Skidt for sig og snot for sig. Læg hverdagen bag dig.

Det du ikke nåede inden ferien, skal nok vente på dig til bagefter, hvis det er vigtigt nok. Så slut fred med, at du ikke nåede alt. Det kommer du alligevel aldrig til. Indstil dig på at nu, er det ferie. Det er det, du skal koncentrere dig om. Nyd nuet.

 

Lad være med at have for meget på programmet.

I ferien skal du have ladet dine batterier op, så det er vigtigt, at der er plads til pludselige indskydelser, afslapning og ”tidsspilde”-ting, som kryds og tværs, soduko eller at nyde udsigten. Er hele ferien programlagt, er der ikke ret gode muligheder for at gøre det, du har lyst til lige præcis, når du har lyst til det. Og det er her, der er mest energi at hente.

 

Sørg for plads til at være alene ind imellem.

Find tid til bare at være i dit eget selskab ind imellem. Det giver dig mulighed for at mærke dig selv og falde helt til ro. I hverdagen kan det være svært at finde denne tid og plads, men den er meget vigtig, hvis du skal leve dit liv i overensstemmelse med det, som virkelig giver dig værdi. Har du aldrig mulighed for at mærke, hvad der er vigtig for dig, er det svært at leve efter det.

 

God ferie

By | 2012-11-08T07:24:36+00:00 juni 27th, 2011|Coaching|0 Comments