Kickstart din kreativitet

Tag på date med din indre kreatør.

I øjeblikket er jeg vild med Austin Kleon. En ung tekstforfatter, kunstner, forfatter og foredragsholder fra Austin Texas, USA. Han har lige udgivet en kanon god bog ”Steal Like An Artist” – Kan anbefales. Kleon har lavet et manifest, som han skrev , da han blev inviteret til at tale for en gruppe unge studerende i New York . Han skrev 10 ting, som han selv havde ønsket han kendte til, da han startede sin karriere.

Steallikeanartist
Som kreativ udøvende er det tvingende nødvendigt, at udvide sin horisont og blive inspireret. Her kan almindelige gøremål faktisk give dig en god idé til et projekt du evt. er i gang med. Du ved, du skal have afleveret den og så er det måske over madlavningen eller vasketøjet, den pludselig dukker op. Din idé.

Når jeg skal skrive tekster og komme på gode idéer til strategier vedr. PR eller rådgivning, så tager jeg på en tur i genbrugsbutikker, hvor der nogle gange kan gemme sig unikke, sjove og brugbare ting. Eller jeg kigger i ”1001 nats ” eventyrlige sprogblomster og poesi, eller jeg læser udenlandske aviser. Eller går i biografen eller en tur i musikforretningen og købe musik jeg ikke kender.

Det handler om at åbne sanserne for noget du ikke har prøvet før eller kender til.
Hvis du lever af at være kreativ, så er det en god og vigtig vane, at fodre din indre kreatør, med oplevelser, der kan tænde din kreativitet.
Derfor date din indre kreatør. Her er fem forslag

1. Tag på udflugt.Brug 1 time eller 2, en gang om ugen, helt alene, og fodrer din indre kreative kunstner. Tag på museum, i biografen, i teatret, til en koncert, foredrag, gå på loppemarked/genbrugsbutikker og køb en skøn, sjov, grim eller kich ting, der giver dig inspiration.
2. Tag på café eller bibloteket og kig alle de magasiner igennem, du ikke selv køber
3. Læs en bog – Lån, køb, eller download den.
4. Gå en lang tur af en rute du ikke har gået før eller kør til en by du aldrig har besøgt og gå en tur gennem byen
5. Lav en collage over et mål, du gerne vil nå indenfor tre måneder. Her kan du klippe ud fra magasiner, aviser eller andet der inspirerer dig. Ord, billeder eller citater. Hæng det op et sted, hvor du ser det hver dag, så du husker dig selv på at gå den vej

Det vigtigste er at du foretager dig disse udflugter eller gøremål ALENE og du vælger noget, der vil inspirere dig og din indre kreatør. Hvis du gør det sammen med en anden , så kan dine egne oplevelser nemt blive forstyrret af den andens mening. Så derfor er det vigtigt du gør det alene – med åbne sanser.

Prøv det i en måned. Det er sjovt. Og det sætter gang i din kreativitet.

By | 2012-11-08T07:32:44+00:00 marts 10th, 2012|Kreativitet|0 Comments