Anja Olsen

Anja Olsen 2021-01-08T14:56:04+00:00
AnjaOlsenBillede

Den korte version

Journalist, coach, kommunikationsrådgiver og forfatter. Jeg har arbejdet som journalist gennem 20 år indenfor radio, tv, web og magasin. Sideløbende er jeg uddannet som journalist fra DJE, har ejet og drevet min egen kaffebar og har videreuddannet mig som coach. Først hos Sofia Manning, som Lifecoach (2008) og Blueprint Coach fra The Ford Institute, Debbie Ford, San Diego, USA, som Integrative Blueprint Coach (2011). Er forfatter til bogen KaffeKøbenhavn – 55 personlige kaffebarer & 1 kaffeknallert.

Min mission er at skabe transformation og motivation i kunsten at være menneske. Integrere og fremme menneskets grundlæggende og essentielle livskvaliteter til at kunne leve indefra og ud. Få synlighed på værdier, kreativitet, glæde og kommunikation med særlig omtanke igennem rådgivning, coaching, kurser, workshops og foredrag.

Mine kerneværdier:

  • Frihed/ muligheder, integritet
  • Sårbarhed/ styrke, mod, kraft, entusiasme
  • Kreativitet/skabertrang, fantasi, idérigdom
  • Indsigt/ viden, dannelse, selvudvikling, udvikling
  • Kærlighed/ elskelig, næstekærlig, venskab, tillid
  • Sundhed/ mentalt, fysisk, psykologisk
  • Generøsitet/ give sig selv, give plads til andre, dele, gavmildhed
  • Glæde/ lyst, begejstring, nydelse, femininitet, taknemmelighed
  • Autenticitet/ sårbarhed, favne alle egenskaber og karaktertræk, værdighed,

Den lange version

Jylland here I come- kærlighed, skuespillerdrømme og radio

I en ung alder ramte amors pil mit hjerte – den var afsendt fra et sted i jylland, og inden længe var mit flyttelæs på vej og jeg drog ud på kærlighedens vilde veje. Her i de jyske bakkede landskaber, blev min kærlighed til skuespillet vakt. Sammen med en lille fast trup, fik vi smag for teatrets forunderlige verden og gik til optagelsesprøver i hele landet. En række afslag og to år senere sad jeg i et lokalradio-studie, midt i den jyske købstad Horsens og sendte morgen- og eftermiddagsradio. Boardingpasset til min journalistiske rejse var indløst. Det blev til 6 år med nære historier i lokalradioen, kulturprogrammer og en masse interviews.

Journalist, kaffe og selvstændig

Mere end 16 år som journalist. Det er blevet til et hav af reportager, interviews, portrætter og researchopgaver, gennem årene – reportager fra lokalområdet til Amalienborg – i elastik- & faldskærmsspring og Uher-båndoptageren over skulderen til Skanderborg, Midtfyn og Roskilde, først på Radio Horsens siden hos TV2/Syd, TV2, DR P3 og Egmont koncernen. Jeg har sideløbende med mit arbejde taget journalist uddannelsen gennem åben uddannelse, på Danmarks Journalisthøjskole i Århus . På et tidspunkt fik jeg en mulighed for at føre en af mine drømme ud i verden og åbnede en kaffebar. Det blev til at par vidunderlige år, med en helt ny viden i bagagen inden drømmerejsen måtte ende og nøglen drejes om. Når en dør lukkes, åbnes en ny.

To be or not to be

Faktisk var det lige i min kaffebar, jeg hørte, at et teater manglede en pr-koordinator. Om aften sendte jeg dem mit CV og tre dage efter, ringede de og spurgte om jeg kunne starte med det samme. Det var i 2003 og siden har jeg arbejdet , som fast freelancer med PR og markedsføringsopgaver indenfor kultur, primært teater og har været fast pressechef for en række teatre i København.

Teater er spændende. Det er så levende og unikt, og ikke en aften er den samme. Hele arbejdet med en teaterproduktion, fra start til det endelige resultat – er en helt speciel arbejdsform. Al idéarbejdet om forestillingens tematik, der skal sælges til pressen på, ofte, mange forskellige måder. Det er udfordrende arbejde. Især, hvis det kan rykke grænser og sætte sig spor. Det er altid skønt med oplevelser, der ikke fortæller dig, hvad du skal mene eller føle, men lade det være op til beskueren selv. Den oplevelse, at høre, se og mærke de meninger og følelser, et teaterstykke kan sætte i gang hos publikum, det er en usædvanlig oplevelse. Teater forfører, beriger og eksploderer dine sanser.

Mit indre verdenskort og alle des skygger – coaching

Sideløbende med mit herlige PR arbejde, har jeg været så heldig, at gøre endnu en drøm mulig og uddanne mig som Lifecoach i januar 2008, hos Sofia Manning. Her blev jeg præsenteret for en særdeles interessant kvinde, Debbie Ford, mester i skyggearbejde enfant terrible, med eget institut i San Diego, US. Jeg tilmeldte mig, hendes workshop ”The Shadow Process” i januar 2010 og blev aldeles forelsket. I december 2010 afsluttede jeg et års uddannelse hos Debbie Ford, Integrative Blueprint coach. Det er noget der rykker. En indre og ydre rejse jeg ikke vil være foruden.