Date din indre kunstner

Hvad mener jeg så med det?

Langt de fleste mennesker er afhængig af at være i et kreativt flow grundet deres arbejde, uddannelse eller hobbys. Lige meget om du er journalist, kunstmaler, forfatter, musiker, tekstforfatter, coach, selvstændig, designer, PR ansvarlig, markedsføringsstrateg eller hvis du beskæftiger dig med andre fagområder, så er kreativitet en afgørende faktor for idéer og eksekvering.

Jeg er selv afhængig af at være i et kreativt flow, og kreativitet er en stor del af min personlighed. Inspiration finder jeg mange steder og holder antennerne ude hver dag. For nylig læste jeg en artikel om, hvordan overspringshandlinger kan føre til større kreativitet og idéudvikling. Det er kendt, at du ikke kan tvinge gode idéer og kreativitet frem, de kan komme på de mest utrolige tidspunkter, når du mindst tænker over dem og gør noget andet.

Jeg vil give dig en idé, der kan sætte skub i din kreativitet.

Tag på en date med din indre kreatør og skaf næring til din kreative bevidsthed, som lades op af inspiration. Det kan være en hel dag du bruger på en udflugt, eller blot et par timer. Men det er vigtigt du gør det alene, så du kan være i nærvær med dig selv og dine tanker, indtryk og give dig hen til det du finder inspirerende. Så du selv kan nyde, dvæle og studerer i dit eget tempo.

 

Du får her en dag fra mit kursus 21 dage med kreative byggeklodser, som jeg har kreeret til at give kreativiteten et energisk og kærligt skub. Du kan læse mere om kurset lige her.

___________________________________________________________________________________________________________________________

DAG 18

 

DAGENS ØVELSE:

Date din indre kunstner eller dit indre legebarn

Denne øvelse gør jeg hver uge – det er simpelthen blevet en fast del på mit skema. Og jeg er sikker på, at du også vil komme til at holde af den.

Sæt gerne 1 – 2 timer af til øvelsen, endda en hel dag, hvis du har mulighed for det.

Find dine notater frem, hvor du skrev om din kreativitet. Her fandt du frem til, hvad der giver dig glæde og får dig til at være kreativ. OBS: (Dette er fra en tidligere øvelse i kurset, men brug gerne 30 minutter på, hvad du glædes ved rent kreativt.)

Sæt så din indre kunstner, kan du kalde det eller dit indre legebarn, hvis du synes det er bedre, i stævne. Nu skal du på date og helt alene. Denne øvelse skal du gøre alene, så du kan fornemme det helt i dit eget tempo og ikke lade dig påvirke af andre. Ren legetid. Din indre kunstner har brug for at komme ud, blive forkælet og få opmærksomhed.

Find så et godt udflugtsmål for din date. Det kan være – eksempler;

  • En biograftur og se en film, der taler til dig
  • Gå til et foredrag, der taler til din indre glæde, interesse eller nysgerrighed
  • Gå på en kunstudstilling – måske et museum du ikke har besøgt før
  • Gå i en genbrugsbutik og find et loppefund, der gør dig glad og som du kan finde til billige penge
  • Besøg byens bibliotek og læse en avis/magasin du ikke har læst før – eller låne en bog du længe gerne ville læse
  • Gå på café eller konditori og nyd en lækker kop kaffe eller te og en kage
  • Gå til en klassisk koncert
  • Download en inspirerende podcast og sæt dig i din yndlingsstol og lyt
  • Lyt til en lydbog, mens du går en lang tur
  • Gå alene ud på en restaurant og spis en dejlig middag

Husk det er vigtigt du gør dette alene, så du kan opleve din date med dig selv, fornemme og nyde i dit eget tempo og ikke blive forstyrret af andres meninger.

Dagens opsamling: En date med din indre kunstner, åbner op for din kreativitet. Du modtager. Du overgiver dig og fylder dit sind og hoved med noget, som tiltaler dig. Opfordringen med at du gør det alene, er at din modus er mere åbent for indtryk, end hvis du følges med andre, der ser tingene på en anden måde og på den måde kan forstyrre dit eget indtryk. Dette skrevet fordi, at en date med din indre kunstner er et værktøj, der giver dig god energi og får din kreativitet i et flow, som du selv kan bruge.

Du kan sagtens følges med dine kære eller en god ven eller veninde, når du har lyst til fællesoplevelser.

Men søger du inspiration til din kreativitet, og bruger værktøjet date med din indre kunstner er det vigtigt du er alene.

_________________________________________________________________________________________________________________________

Billederne har jeg selv taget og er fra min Instagramprofil. 

By | 2018-02-22T16:04:21+00:00 februar 22nd, 2018|Coaching, Kreativitet|0 Comments

Leave A Comment